NuffNang

zz

Social Media Exchange Website - Likenation

Monday, 3 March 2014

Cinta?? hmmmmm...

Hahaha,tadi ada jumpa classmate 5 sains .ntah camne dia leh lepas ke KL.x silap,dia belajar kat p.pinang.banyak gak la perbualan ngan dia,dalam banyak2 tu.1 je soalan dia yang naqiu berminat.bab cinta la,dia ada tanya . "How about ur love??",tercengang jap.nak x nak,straight to the point.kata da x da cinta2 ni.mula2,cerita dari A ke B je.malas nak panjang2kan cerita.tapi dia macam tak puas hati ngan cerita pendek tu.nak tak nak,kena gak cerita dari A ke Z.bila dia tahu bab sebenar,dia mula la kaku sekejap.dia tertarik bab "pemurah".maksud naqiu,selalu bagi muka kat pompuan.dia cakap la,"ajar sangat duk bagi benda n duit kat pompuan".ek,naqiu pelik jap,nape dia cm serius je.bila sembang punya sembang..baru dia bagitaw.rupa2nya,dia pernah alami nasib yang sama.habes kan duit kat makwe,beli itu,beli ini.last2,hampeh.apa pun x da.kawin???jauh kelaut.sama la macam naqiu,bila da lama.macam2 dia persoal kan.1st,tentang kerja.cakap itu cakap ini.belakang curang gak.kantoi je,tetiba melenting.sabar selagi mampu.2nd,dia mintak itu ini.macam2 la.sampai naqiu x focus nak gunakan duit untuk kolej lepas.habes kena sebat ngan dia(realiti untuk pengetahuan orang awam).3rd,bila dia cakap itu ini.mesti dia nak menang.tak kisah la apa pun.mesti nak menang.lastly,dia makin x hormat kita ataupun keluarga kita.macam naqiu dulu.bila beli kereta,kadang2 malas nak lalu jalan jammed pe semua,tinggal je la kete kat umah.naik motor cam biasa.then,ada hari tu,dia persoalkan hak kereta tu.sedangkan x pakai duit dia satu sen pun.akak pakai kete naqiu sebab kereta dia rosak,pokok hempap 1/2 body kereta.mmg x leh claim sebab bencana alam.dia x bagi akak pakai,alasan x nak kete kotor la,anak buah tumpahkan air la n benda2 yang nyakitkan hati.siapa dia untuk cakap camtu.sampai satu masa,akak terbaca chat dia ngan naqiu kat ipad.dia lupa logout fb kat ipad naqiu.mungkin tuhan nak tunjukkan perangai sebenar dia......sebab tu la banyak naqiu lalui.biarpun masa berlalu.rasa benda tu macam baru semalam terjadi.terfikir menyesal n dot dot dot.tp,benda da lepas.redha je dengan ketentuan ilahi.then,kawan ada cakap....bila lagi nak cari pengganti....hahahaha...mmg x de la....tunggu la nanti...bila da ready rumah,kete lain,keje tetap....baru la cari lain....mungkin pas sambung belajar...petronas ada kol untuk tawaran belajar kos oil & gas...ngah fikir gak...nak masuk UM ke,UiTM ke atau amek bahagian oil & gas ni....yang mana dapat,naqiu grab je la....mak pun da bising...sekarang ni,mak nak tanggung perbelanjaan belajar...alhamdulillah...sebab mak x nak jadi cam kolej aritu,dengan kebetulan mak pun da taw naqiu da x da makwe....sebab tu dia support... bab cinta2 ni,malas nak fikirkan lagi,buang masa dan x da faedah....so,berhati2lah cari kekasih....nampak idah dipermulaan cinta...nampak goyah dikemudian hari.....x bagus pun cerita keburukan orang,cuma naqiu nak orang2 lain beringat...


......SALAM MENCARI ILHAM.......


No comments:

Post a Comment