NuffNang

zz

Social Media Exchange Website - Likenation

Thursday, 25 April 2013

Lagi Seminggu je lagi :)

Lagi seminggu je lagi nak tukar kerja . Semoga tuhan mudahkan perjalanan hidup naqiu.mungkin itulah sinar harapan naqiu selama ni.semua da settle,lesen maritim da bayar... agak mahal gak la RM4000.00 lebih.bab kete & ASB pown da prepare untuk bayar 6 bulan nya . Da lega da sekarang , cuma tunggu masa je lagi. :) . Total prepare bulan ni sekali lesen maritim da dekat RM7900.00.macam x caya je leh kumpul banyak tu dalam masa yang singkat . semoga lagi mudah perjalanan ni . Mungkin berkat doa makcik yang jual keropok lekor .Naqiu derma dia RM50.sebab kesian tengok makcik tu. ulang alik cari pembeli . Dengan kaki dia sakit .Pas derma je , makcik tu terus berdoa . mungkin berkat doa seorang ibu dan doa seorang emak . rasa terharu sangat2 . Apa2 pun , berusaha lagi .masih panjang jalan kat depan . Dengan faktor usia masih muda . Jadi , naqiu lagi excited .dpat merantau lagi :))




Tuesday, 16 April 2013

Doa Atas Dosa SilamKu ....

Ya Allah ya tuhanku,aku leka dengan duniamu,aku terpegun dengan duniamu,aku terlalai dengan duniamu.Banyak dosa2 ku selama ini.Kau ampunilah dosa kedua ibu bapa ku.kau ampunilah dosa2 ku ya Allah.Tiada tempat untuk mengadu melainkan kepadamu ya allah.Ku insafi segala duka dan dosa silamku.Ku tahu dunia ini palsu.Mencari keberkatan dari mu Ya Allah.Bukakanlah mata dan pintu hatiku.Oh tuhanku maha kuasa,terimalah taubat hamba mu yang berdosa.Ku akui kelemahan diri ini.Ku insafi kekurangan ini,Kukesali kejahilan ini.Ya Allah,terimalah....terimalah....terimalah taubat ku ini.Ya Allah ya tuhanku,aku telah merasakan derita jiwa dan perasaan.Aku tahu betapa peritnya bila diriku bukan disampingmu Ya Allah.Kerana...kerana diriku hilang dari jalan dan redha mu ya allah.Ya Allah ya tuhanku,aku bersyukur,bersyukur kepadamu.Tiap detik dan waktu.Aku selalu diuji olehmu Ya Allah.Aku hanya mampu tersenyum dan bersabar.Sesungguhnya,bersabar itu satu nilai murni.Ya Allah ya tuhanku yang maha penyayang lagi mengasihani.Kau berikanlah jodoh kepada ku,jodoh yang penyayang,jujur dalam kata kata dan sentiasa mendengar suruhanmu Ya Allah.Ya Allah ya tuhanku,kau berikanlah insan yang bernama Mohd Naqiuddin ini kesabaran.....Kesabaran yang akan sentiasa patumh kepadamu Ya A llah.Amin,Amin ya rabbal alamin.


Sunday, 14 April 2013

Fighting....Yeahh!!!

Hari dah berlalu,arrrgghhhh...x taw nk update apa...malu gak,update2 orang terbaca. T^T . hahaha,ada member cakap,update blog ni untuk pompuan.OMG,seriously.tak kesah la apa orang nk cakap.naqiu nk release tension.so,luahkan je kat dalam blog.harap2 x de orang baca .Skang ni pown ngah bosan,tak taw nk wat pe.duduk2 sambil menaip.fikirkan masa depan naqiu.Pasangan???belum masanya kowt.takot ganggu kerjayananti.ada kawan2 pun da cukup gembira.skang ni pun ngah kumpul harta.bila da ready & ada jodoh.time tu la da sampai masanya.wat masa skang.tumpukan kerjaya.sebabnya,dulu naqiu pernah dicabar tentang kerjaya ni.hahahah.sambut je cabaran.ada kawan2 yang support kat belakang....wat naqiu lagi bersemangat...and....hanna...thanks for support...sorry sal pizza tu...x taw nk balas budi cmne...so,bila terlintas awak nk pizza...saya terus hantar sebagai tanda terima kasih atas sokongan dan semangat yang awak bg tu :) . so,masih ada jalan didepan....hahahaha...berusaha kedepan :)..


Tuesday, 9 April 2013

Aku-scandal-lyrics

123
Go...
Kan ku berikan semua,
Agar kau gembira sentiasa,
Engkau tetap pergi,
Pergi meninggalkan ku sendiri.
Jangan disimpan tiada rahsia,
Katakan saja ku terima,
Engkau tetap pergi,
Pergi meninggalkan ku sendiri.
Waktu duka dulu kita lalui bersama,
Bahgia bagaikan malam ditemani bintang terang,
Hancur hati bila kau undurkan diri,
Meninggalkan daku, meninggalkan daku sendiri.
Senyuman manis dibawa angin,
Ku tunggu dikau terasa dingin,
Engkau tetap pergi,
Pergi meninggalkan ku sendiri.
Jangan disimpan tiada rahsia,
Katakan saja ku terima,
Engkau tetap pergi,

Pergi meninggalkan ku sendiri.
Waktu duka dulu kita lalui bersama,
Bahgia bagaikan malam ditemani bintang terang,
Hancur hati bila kau undurkan diri,
Meninggalkan daku, meninggalkan daku sendiri.
Let's go
Hu!
Lalalalalala...
Huhuhu...
Hahaha
Waktu duka dulu kita lalui bersama,
Bahgia bagaikan malam ditemani bintang terang,
Hancur hati bila kau undurkan diri,
Meninggalkan daku, meninggalkan ku sendiri.
Waktu duka dulu kita lalui bersama,
Bahgia bagaikan malam ditemani bintang terang,
Hancur hati bila kau undurkan diri,
Meninggalkan daku, meninggalkan ku sendiri...



Sunday, 7 April 2013

Salam Perantauan

Da nak menyambung deligasi family,merantau sepanjang masa selagi masa ada.hahahaha.tengok2 tempat orang sama.selagi ada masa,selagi tu la merantau.da tua nanti da x leh tengok da tempat2 orang.masa muda ni la tenaga kuat lagi.tak rugi pun merantau.sambil merantau tu,ambil la ilmu sama.

SALAM PERANTAUAN



Thursday, 4 April 2013

Jujur itu lebih baik,penipuan itu satu jahanam.

Abou naqiu,naqiu caring.tapi naqiu x pandai memujuk.(maaf).dan x faham apa benda tu pujuk2.serious x taw.naqiu seorang yang jujur dalam percintaan.jujur naqiu dalam percintaan ni senang untuk pompuan pijak2 kepala naqiu.(x kisah la).naqiu smoking,sbelum2 ni da pernah berhenti.tapi datang masalah dalam hubungan.wat naqiu smoking lagi kuat.naqiu ni addicted pada kerja,kalau ngah kerja.mmg naqiu akan tumpukan pada kerja.susah nk luangkan masa untuk orang tersayang kalau time kerja.kena tunggu habes kerja la.snang sikit nk message ke,bergayut ke.x suka kalau benda2 remeh diperbesarkan.nampak macam bodoh je(ada pengalaman tentang ni).x suka gak kalau wat naqiu moody.naqiu cepat angin,tapi tahap kesabaran naqiu tinggi.susah nak pendam.dan x pandai nak pukul2 pompuan ni.playgirl???leh angkat kaki lari laju2,pg jauh2 skit.shuuuhhhh2.naqiu suka bila berbincang.ada masalah ,bincang kan lebih elok.senang nk dengar pendapat masing2.senang nk buat keputusan.naqiu x suka berfashion bila ngah addicted ngan keje.ada ke masa nk berfashion bila kerja.kemas tu ok la.bab baju,naqiu suka beli baju branded &butik(ni masalah bila shopping).tapi,naqiu x kan gna duit orang.naqiu akan beli senyap2.so,x de sape2 taw.hahhahahaha.suka beli gadget2 terbaru.x taw nape.beli tapi x pakai.ada iphone.x pakai pun,da macam addicted da bab2 gadget nieh."shopaholic".sekadar beli je.susah bila ngah bawak motor sambil typing.so,skang mmg naqiu pakai yang ada button je.x taw nape,mmg x suka beli blackberry.even  orang bg free pown,naqiu x kan amek blackberry ni.tapi x taw la,mungkin suatu hari nanti,leh je kowt gna blackberry nieh(tentang beli gadget ni senang je nk tinggalkan ).naqiu ada habit yang paling orang x suka.naqiu suka fikir kedepan.mmg ganggu otak2 la jawabnya.tu je kowt.jujur dari hati.x suka menipu2 nieh.selamat malam :)



Ucapan pagi petang siang malam..


SATU HARI nanti awak akan MENANGIS untuk saya seperti saya menangis untuk awak,
SATU HARI nanti awak akan MERINDUI saya seperti saya merindui awak,
SATU HARI nanti awak akan MEMERLUKAN saya seperti saya memerlukan awak,
SATU HARI nanti awak akan MENCINTAI saya TAPI saya tak mungkin mencintai lagi,
Kerana saat itu, Allah tidak lagi mengizinkan saya mencintai awak seperti saat ini...