NuffNang

zz

Social Media Exchange Website - Likenation

Tuesday, 26 March 2013

Cinta Tak seharusnya memiliki


Assalamualaikum :)

Ok , sape2 nak tadah besen, baldi, periuk, pegi amek cepat . haha agak2 nak muntah bace tajuk entry tu sila lah . biasela mood memalam ni jiwang sajeeee . hidup org bujang memang gini . hoho ~

Sedikit pengalaman nak share , x banyak tapi berharga . selalu kan kite dengar orang tu becinte dgn orang ni , tapi last2 kawen dengan orang lain . becinta macam orang gila 4-5 tawun , but end up with nothing . xdela aku nak cakap becinta lama-lama ni tak elok *tapi orang tua-tua pon cakap tak elok , cuma berpada-padalah . kadang-kadang kita dah cuba yang terbaik untuk dia , nak buat macam mana , xde jodoh kan . haa tapi janganlah pulak bila putus cinta meroyannn ! no no no . so, kite kena sedar cinta tu tak semestinya kita miliki :)

Perkara-pekara yang harus dilakukan ketika kehilangan cinta :

1. La Tahzan

Mungkin kita tekejut pada mulanya kita hilang dia , nangis, menjerit, guling-guling, tak nak makan, mata habis bengkak *untuk kes kronik , just remember one thing "Allah sentiasa bersama kita" .. mohon pada Dia , sebab Dia lah tempat terbaik untuk kita mengadu . Insyaallah hati akan tenang , sebab masa ni lah syaitan menghasut kita untuk buat benda yang bukan2 . sebab tu banyak kes minum racun, terjun bangunan, bunuh diri, makan pil overdose . Berbaliklah pada Dia .

2. Bersabar

Kita tak tawu apa hikmah disebalik benda yang jadi , bak kate omputeh " everything happens for a reason ". tuhan memang dah tentukan pasangan terbaik untuk kita . bersabar . mungkin Allah nak beri yang lebih baik dari apa yang kita ade sebelum ni cuma belum masanya lagi . Trust me .

3. Padam memori

Eh2 ! jangan pulak gi padam semua benda dalam simcard tu . padam memori dalam otak yang bermaksud , cuba kite lupakan segala kenangan yang pernah kita ade mase dengan dia . forsure semua sweet2 kan . jangan ingat lagi . . nampak susah , but ur effort will be worth !

4. Pandang kehadapan

Ok , cube korang pikir, dalam dunia ni punye banyak perempuan, kenapa mesti nak bersedih sebab dia je ??! hey , come on la , awk tu handsome, kacak , confirm beratur tunggu nak masuk line taw . tapi pada aku la kan , ape kate , kita focus dulu dengan pelajaran . nanti agak2 dah keje datang jodoh tu, "err awak kalau na ngorat saye , cakap je.nanti saya ke kaunter ibu dan bapa awak " terus kawen je senang . tak payah couple lame2 . cinta xboleh bagi kita makan tutti fruity dek oii !

5. Terus berjalan

Dalam hidup ni memang kita harap dapat lalu jalan yang senang n lurus . tapi x semestinya ape yang kite nak kite dapat . so, no matter happens and how tough is life , keep walking !

No love , no cry !

No comments:

Post a Comment